ErhvervsWiki - Enkeltmandsvirksomhed


Emneregister

Enkeltmandsvirksomhed
Enkeltmandsvirksomhed er en virksomhedsform, hvor der ikke er nogen klar grænse imellem ejer og virksomhed. Der kræves ikke noget indskudskapital, ud over hvad der kræves for at drive virksomheden.

Enkeltmandsvirksomhed ejes altid af én person. Enkeltmandsvirksomhed kan derfor være en god idé, hvis du er alene om at starte en virksomhed. Du kan dog drive virksomheden sammen med din medhjælpende ægtefælle.

Da du er ejer af virksomheden, har du også ansvar for alle virksomhedens forpligtelser, som fx gæld, indgåede aftaler og leje af lokaler. Dette betyder, at du personligt hæfter for alle udgifter med hele din formue. En enkeltmandsvirksomhed kan have ansatte. Når du ansætter personale i din virksomhed, er der forskellige love og regler, der skal overholdes.

Det er meget nemt at starte en enkeltmandsvirksomhed i Danmark. Du kan registrere direkte via internettet eller du kan ringe til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen på 72 20 00 32 og få tilsendt en tilmeldelsesblanket. Du får så en særlig registreringsanmeldelse, hvorpå du skal skrive alle dine personoplysninger, driftsform samt hvilken branche din virksomhed er inden for. Det er gratis at stifte en enkeltmandvirksomhed.

Herre i eget hus, fødderne under eget bord. Det er noget helt særligt at være selvstændig erhvervsdrivende, og hvis du vælger at drive din virksomhed som enkeltmandsvirksomhed bestemmer du selv, hvor store ambitionerne skal være og i hvilket tempo, din virksomhed skal udvikle sig.

Der findes rigtig mange virksomheder drevet som enkeltmandsvirksomhed herhjemme, og mange enkeltmandsvirksomheder drives som supplement til en indtægt som studerende eller lønmodtager.

Måske er en enkeltmandsvirksomhed også den bedste løsning for dig, der går med planer om at starte egen virksomhed. Det er først og fremmest nemt at overskue, du er den eneste medarbejder og indehaver, og skattemæssigt er det meget overskueligt.

En enkeltmandsvirksomhed giver mange fordele, du bestemmer først og fremmest selv det hele men du bør også overveje fordelen ved at minimere risikoen for at tabe penge ved at oprette et aktie- eller anpartsselskab i stedet for en enkeltmandsvirksomhed. Der er flere regler og krav til selskaber frem for enkeltmandsvirksomheder, men der er også fordele.

A-indkomstA-kasseA-skatAktieselskab
AndelsselskabAnpartsselskabAnsatteB-indkomst
BilagBogføringCVR-nummerDebitor
E-fakturaEAN nummereIndkomstElektronisk faktura
EnkeltmandsfirmaEnkeltmandsvirksomhedErhvervslinksEtableringskonto
EU momsFakturaFakturaportalForretningsplan
FølgeseddelInteressentskabKontoplanKreditnota
KreditorLetLønLæs ind-bureauLæs ind-service
MomsMomsregistreringNemKontoOIOXML
OrdreP-nummerPartnerskabRegnskab
RegnskabsprogramSE-nummerSkatteregnskabVAT
VirksomhedslukningVirksomhedsordningen

     
 Prøv en demoversion af hvad FakturaNet kan tilbyde dig: Opret kunde- og varekartotek. Opret og udskriv ordrer, følgesedler og fakturaer. Send besked pr. email vedr. faktura.  Registrer dig gratis som bruger pÃ¥ FakturaNet.dk her.
NÃ¥r du er oprettet som bruger kan du straks benytte alle gratisfunktionerne til din faktura administration.