ErhvervsWiki - Virksomhedsordningen


Emneregister

Virksomhedsordningen
Virksomhedsordningen (virksomhedsskatteordningen) giver mulighed for, at en personligt ejet erhvervsvirksomhed kan blive underkastet en beskatning, der stort set minder om den anpartsselskaber og aktieselskaber er underkastet.

Anvender man virksomhedsordningen har det bl.a. den fordel, at man kun skal betale arbejdsmarkedsbidrag af en mindre del af virksomhedens overskud. Desuden får man i virksomhedsordningen fuldt fradrag for renteudgifter. Det sidste kan f.eks. gøre anvendelsen af virksomhedsordningen attraktiv, hvis ens virksomhed består i udlejning af et hus eller en ejerlejlighed, idet der her typisk vil være store renteudgifter.

Virksomhedsordningen giver desuden mulighed for, at man kan opspare et overskud i virksomheden. På den vis kan man undgå at skulle betale en høj marginalskat, blot fordi man i et enkelt år har et stort overskud i virksomheden. Anvender man virksomhedsordningen vil et opsparet overskud i virksomheden alene blive beskattet med en foreløbig skat.

A-indkomstA-kasseA-skatAktieselskab
AndelsselskabAnpartsselskabAnsatteB-indkomst
BilagBogføringCVR-nummerDebitor
E-fakturaEAN nummereIndkomstElektronisk faktura
EnkeltmandsfirmaEnkeltmandsvirksomhedErhvervslinksEtableringskonto
EU momsFakturaFakturaportalForretningsplan
FølgeseddelInteressentskabKontoplanKreditnota
KreditorLetLønLæs ind-bureauLæs ind-service
MomsMomsregistreringNemKontoOIOXML
OrdreP-nummerPartnerskabRegnskab
RegnskabsprogramSE-nummerSkatteregnskabVAT
VirksomhedslukningVirksomhedsordningen

     
 Prøv en demoversion af hvad FakturaNet kan tilbyde dig: Opret kunde- og varekartotek. Opret og udskriv ordrer, følgesedler og fakturaer. Send besked pr. email vedr. faktura.  Registrer dig gratis som bruger pÃ¥ FakturaNet.dk her.
NÃ¥r du er oprettet som bruger kan du straks benytte alle gratisfunktionerne til din faktura administration.